2012. május 29., kedd

Jay Asher, Carolyn Mackler - The future of us


Josh Templeton 
Helped my son put together a model of the solar
 
system today.
 
May 8 at 10:26pm · Like · Comment
Terry Fernandez We did that last year. Made me feel nostalgic for Pluto. That was always my favorite planet. 
May 9 at 8:07am · Like
 
Josh Templeton
 Poor Pluto! :-( 
May 9 at 9:13am · Like
I flinch. “What the hell happens to Pluto?”
Emma shrugs. “That, I’m guessing, wasn’t our fault.”



1996-ot írunk, amikor az internet még nem volt olyan mindennapi, természetes része az életünknek, mint manapság. Így van ezzel a tinédzser Emma is, aki most kapta meg élete első számítógépét, és legjobb barátja CD-jének köszönhetően 100 óra ingyen internetet is.
Azonban mikor Emma kipróbálja, különös dolog történik: rátalál a Facebookra, azon belül is 15 évvel idősebb önmaga adatlapjára. Először azt hiszi, hogy valaki gonosz tréfát űz vele, ugyanis amit lát nagyon nem tetszik neki. Kénytelen hát legjobb barátja, Josh segítségét kérni, akivel azonban az elmúlt fél évben nagyon eltávolodtak egymástól.

A könyv alaptörténete nagyon eredeti, persze kicsit abszurd is, hiszen tudományos magyarázata nincs annak, hogy Emma hogy talál rá a Facebookra.

Ha ezt kizárjuk azonban egy rettentően szórakoztató könyvet kapunk, a fő mókát természetesen az alaphelyzet adja. Túl komoly, fajsúlyos történetet persze ne várjunk, de nem is hinném, hogy ez a célja. Természetesen a vége is kiszámítható, de az odavezető út egy nagyon kedves kis történet.

Mindig vonzanak azok a könyvek, amikben időutazás van vagy ilyesmi. Itt Emma csak belepillanthat a jövőbe, de hamar rákattan arra, hogy alakítgassa.
Szerencsére némi fejlődésen keresztülment Emma karaktere, ugyanis nagyon hisztis, önző egy leányzó volt.

Josh pontosan az ellentéte: kedves, segít a bajban és ő nem igyekszik beleavatkozni a jövőbe, ugyanis tökéletesen elégedett vele. Kettőjük között Emma a forrófejű, míg Josh két lábbal a földön jár.

Természetesen vannak itt még barátok, szerelmek, szülők, meg amúgy is, azok a csodálatos kilencvenes évek.

Ennyi a fő tudnivaló. Aki egy könnyű, humoros, de olykor szívet melengető olvasmányt keres, annak csak ajánlani tudom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése